Vlada Federacije Bosne i Hercegovine u srijedu je donijela odluku o prodaji nekretnina u vlasništvu tvrtki "Energoinvest" i "Agrokomerc" koje se nalaze na teritoriju Hrvatske, potvrđeno je nakon sjednice vlade održane u Sarajevu.

 

Ovom je odlukom definirano kako će kroz postupak tzv. male privatizacije biti prodane "Energoinvestove" benzinske crpke i poslovni prostori koji se nalaze u različitim dijelovima Hrvatske. Na isti način na prodaju će biti ponuđen i poslovni objekt te tvrtke u Srbiji.

 

Prema procjeni koju je naručila federalna vlada, a provela ju je procjeniteljska kuća PBZ Nekretnine iz Zagreba, vrijednost "Energoinvestovih" nekretnina u Hrvatskoj koje će biti ponuđene na prodaju je 6.604.000 eura.

 

Vlada je odlučila da nekretnine neće biti prodane ispod te cijene.

 

Uprava "Energoinvesta" prodaju je predložila s obrazloženjem kako od ponuđenih nekretnina ne stječe prihod, a njihovo održavanje stvara trošak.

 

Četiri poslovna prostora "Agrokomerca" koji se prodaju odvojeno nalaze se u Karlovcu, a njihova vrijednost nije navedena.

 

Vladinom odlukom od četvrtka bit će ponuđeno na prodaju još jedanaest nekretnina u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji koje su vlasništvo Tvornice duhana Sarajevo.

 

 

Izvor: Poslovni.hr