Tvrtke koje uključuju održivost u svoju svakodnevnu praksu, nastoje i sudjelovati u stvaranju ekološki prihvatljivije budućnosti. Mnoge tvrtke se trude usvojiti održive poslovne modele, poput očuvanja resursa, te smanjenja otpada, te uvijek traže način da budu ekološki osvještene.

Područje koje je jako bitno je i čišćenje. Mnogi konvencionalni proizvodi za čišćenje sadrže kemikalije koje negativno utječu na ljude, životinje i okoliš. Kemikalije u proizvodima za čišćenje mogu uzrokovati zdravstvene probleme. Nakon upotrebe proizvoda, obično se isperu u odvod. Postrojenja za pročišćavanje vode mogu se riješiti nekih onečišćenja, ali ne svih. Ta se onečišćenja zatim ispiru u naše rijeke i jezera, gdje mogu imati negativan utjecaj na divlje životinje, okoliš, a posljedično i na nas.

Zbog toga sve više tvrtki uključuje eko čišćenje u svoje poslovne prakse. 

Što je eko čišćenje?

Ekološki prihvatljivo čišćenje je kada koristite metode i postupke čišćenja namijenjene očuvanju ljudskog zdravlja i okoliša. To obično znači upotrebu proizvoda koji sadrže ekološki prihvatljive sastojke. Većina zelenih proizvoda također se proizvodi na ekološki prihvatljiv način i biorazgradivi su.

Većina zelenih proizvoda za čišćenje ima naljepnicu na ambalaži koja označava da je tvrtka koja proizvodi taj proizvod ispunila određene ekološke i radne standarde. Međutim, važno je zapamtiti da neke tvrtke mogu dobiti ovu naljepnicu samo doniranjem u ekološke svrhe ili korištenjem reciklirane ambalaže dok njihovi proizvodi još uvijek sadrže štetne kemikalije. Uvijek biste trebali provjeriti koji su sastojci proizvoda kako biste bili sigurni da je ekološki prihvatljiv. Izbjegavajte proizvode koji koriste fosfate, klor, umjetne mirise i umjetne boje. Oni dokazano uzrokuju glavobolje, a s obzirom da provodite u uredu minimum 8 sati, pokušajte ih smanjiti ili izbaciti iz svoje prakse čišćenja.

Pravi eko proizvodi za čišćenje će očistiti vaš prostor jednako kvalitetno kao i konvencionalna sredstva za čišćenje.

Kako se prebaciti na eko proizvode?

Ako želite uvesti eko čišćenje, i imate servis za čišćenje zamolite ih da polako pređu na ekološke proizvode. Ako imate zaposlene osobe za čišćenje nabavite sami ekološka sredstva. 

Nisu li eko proizvodi skuplji?

Ne, nije nužno. Ovisno o tome gdje kupujete svoje proizvode, možete ih dobiti po približno istoj cijeni kao i konvencionalne proizvodi. Za sve dodatne savjete kontaktirajte Servis Eko Dom osobno preko email-a.