Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan zaključio je ugovore o kupoprodaji zemljišta na području GZK-Sinj s tvrtkama LISKA d.o.o., Sinj i FINE GOLD d.o.o., Sinj. Tvrtka LISKA d.o.o., Sinj je tvrtka koja na čestici zemljišta veličine 5656 m2 namjerava izgraditi proizvodno-poslovnu građevinu, za proizvodnju, preradu, pakiranje i skladištenje svježeg povrća i žitarica.

Dovršenjem objekta posao bi u prvoj fazi pronašlo do 5 radnika, a uz njih s obzirom na djelatnost društva, sezonski bi se zapošljavalo dodatno između 10 i 15 radnika. Investitor s radovima počinje odmah. Tvrtka FINE GOLD d.o.o., Sinj namjerava na čestici zemljišta veličine 5.807 m2 proširiti svoju djelatnost te izgraditi proizvodno-poslovnu građevinu u kojoj će otvoriti regionalni centar za opskrbu i distribuciju pneumatika (guma) renomiranih svjetskih proizvođača za sve vrste motornih vozila, uključujući kamione i autobuse.

To uključuje korištenje najmodernije opreme za montažu i demontažu, balansiranje i centriranje pneumatika kao i sve vrste usluga koje moderna vozila danas zahtijevaju. Za potrebe poslovanja regionalnog centra u Kukuzovcu planira se novo zapošljavanje za cca. 10 radnika. Investitor s radovima počinje kroz mjesec dana.

 

Izvor: limun.hr