Ugovori o zakupu za 28 poslovnih prostora sklopit će se s najboljim ponuditeljima na deset godina, a ponude će se prikupljati do 14. rujna do 12 sati, izvijestili su iz te tvrtke.

 

Riječ je o poslovnim prostorima u Zagrebu, Karlovcu, Matuljima, Opatiji, Osijeku, Rijeci, Splitu i Varaždinu. Spomenute poslovne prostore može se pronaći na poveznici.

 

 

Poslovni prostori u Zagrebu

U Zagrebu je ponuđeno 18 poslovnih prostora i nalaze se većinom u drugoj i trećoj gradskoj zoni. Prostori za zakup većinom su ulični osim prostora u Medulićevoj 30/1 u Zagrebu koji je dvorišni, pripada drugoj gradskoj zoni, površine je 66 četvornih metara i može se zakupiti po početnoj cijeni od 5.45 eura po kvadratu, što je i najpovoljnija početna zakupnina među zagrebačkim prostorima.

Površinom najveći poslovni prostor od 156 četvornih metara ponuđen je u ulici Pod zidom 3 koja pripada prvoj gradskoj zoni i početna mu je zakupnina 17.60 eura po četvornom metru. Najmanji prostor na natječaju u zakup se daje u Zagrebu na Vinogradskoj cesti 5, ima nešto više od 11 četvornih metara i početnu cijenu zakupa od 8.40 eura po četvornom metru.

 

Ponuda u Splitu

Par minuta hoda od Dioklecijanove palače u Splitu daje se u zakup ulični prostor na lokaciji Sinjska 7/2 s početnom cijenom po kvadratu od 17.2 eura, a površine je 55 četvornih metara.

U Sinjskoj ulici u Splitu također se daje u zakup dvorišni prostor površine 58 četvornih metara s početnom zakupninom od 8.63 eura po kvadratu.

 

Rijeka, Osijek, Varaždin...

U Varaždinu, Osijeku i Opatiji u zakup se daju poslovni prostori u strogom centru, a početna zakupnina po četvornom metru u Varaždinu iznosi 5,10 eura, u Osijeku 9.40 eura i Opatiji 15.55 eura.Ponude za zakup dostavljaju se na adresu Državnih nekretnina, Planinska 1 u Zagrebu, do podneva 14. rujna, a prostori se prethodno mogu pogledati između 4. i 8. rujna prema rasporedu objavljenom u javnom pozivu.

 

Izvor: Index.hr