Izgradnja Adriatic Huba najveća je investicija u unapređenje infrastrukture od osnutka DPD Hrvatska, koja ove godine slavi 20. obljetnicu poslovanja u Hrvatskoj. Ukupna vrijednost investicije procijenjena je na 23 milijuna eura, dok je vrijednost tehnološke investicije 10 milijuna eura. Lokacija na kojoj je već započela izgradnja novog kompleksa strateški je važno mjesto za razvoj i unapređenje procesa dostave paketa u Hrvatskoj i Sloveniji.

Otvorenje Adriatic Huba predviđeno je za 2024. godinu i bit će najveći sortirno-logistički centar do sada, a prostirat će se na 37.500 četvornih metara. Novi kompleks bit će prvi sortirni centar koji će istovremeno obrađivati pošiljke za Hrvatsku i Sloveniju, a gradi se prema najnovijim standardima Geopost grupe, što podrazumijeva korištenje trenutno najbolje dostupne tehnologije sortiranja koja će omogućuju obradu do 12.000 paketa na sat. Vjerujemo da će kvalitativni pomak osjetiti svi domaći i strani 2B i 2C klijenti u Hrvatskoj, ali i Sloveniji.

– Očekuje se da će ovo ulaganje u jačanje logističkih kapaciteta i unapređenje svih operativnih procesa dodatno osnažiti povezanost Hrvatske i Slovenije te povećati kvalitetu usluge na zadovoljstvo pošiljatelja i krajnjih primatelja u obje zemlje – rekao je Igor Jakovljević, predsjednik Uprave Hrvatska i Slovenija.

DPD Hrvatska trenutno ima 18 skladišta strateški raspoređenih da pokrivaju sva područja Hrvatske, a od ovog mjeseca DPD će dodatno povećati svoje logističko/skladišne kapacitete otvaranjem novog distribucijskog centra u Dugopolju i proširenjem postojećeg centralnog distribucijskog centra u Zagrebu, u Sesvetama.

 

Izvor: Plutonlogistics.com