image

 

U Poduzetničkom inkubatoru Vukovar trenutačno je osam stanara, koji zapošljavaju 20-ak radnika, a rad će početi 1. lipnja te je do 2018. godine planirano zapošljavanje još 40-ak osoba. Rečeno je to na konferenciji za novinare kada su, u prostoru Poduzetničkog inkubatora, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima i direktor Vukovarske razvojne agencije (VURA) Davor Foriš kao upravitelj predstavili “stanare”.

Kako je izneseno, riječ je o sljedećih osam korisnika BIC-a – Vupro j.d.o.o., Staklo Vukovar d.o.o., obrt Dev Chapter, Konvis d.o.o., Ister j.d.o.o., Istros – montaža j.d.o.o., Mario Božanović i Zorana Grozdanić. Neki od tih poduzetnika u postupku su registriranja poslovnog subjekta. Penava je kazao kako se, prema djelatnostima, nove tvrtke u inkubatoru bave IT tehnologijom (2), potom obnovljivim izvorima energije i energetskom efikasnošću (3), proizvodnjom obuće (1), dentalnim modelarstvom (1) te proizvodnjom stakla (1). Kako su podsjetili, ugovori su potpisani 16. svibnja, nakon što je bio raspisan javni poziv za iskazivanje interesa za subvencionirano korištenje poslovnih prostora Poduzetničkog inkubatora Vukovar.

– To je prvi zajednički poslovni prostor za poduzetnike s područja Vukovara. Drugi je zgrada Poly, koja će biti gotova u listopadu ove godine i tada ćemo imati zaokružen koncept poslovno-inovacijskog centra – objasnio je Foriš.

S obzirom na to da prvim pozivom nisu popunjeni kapaciteti BIC-a, 13. svibnja otvoren je trajni javni poziv za iskazivanje interesa za subvencionirano korištenje poslovnog prostora, koji će biti otvoren do zakupa svih prostora. Foriš je istaknuo kako se za dva-tri tjedna očekuje stopostotno popunjavanje prostorija vukovarskog BIC-a.

– Najvažnije je da s ove platforme poduzetnici uzlete i da svoje poslovanje nastave samostalno i u većem opsegu, što je i cilj inkubatora – izjavio je Penava. Rečeno je i kako su gradska uprava i VURA na raspolaganju poduzetnicima, koji im se u svakom trenutku mogu obratiti za pomoć, informacije i poticajne mjere koje nudi Grad Vukovar.

Inače, zgrada Poduzetničkog inkubatora sadržava predinkubacijski prostor s deset radnih mjesta, deset poslovnih prostora za poduzetnike početnike, veličine od 43,50 do 69,48 kvadrata, laboratorij za ispitivanje obnovljivih izvora energije – sunce, vjetar i vodik, kao i multifunkcionalnu konferencijsku dvoranu. Osim toga, usluge i potpora poduzetnicima početnicima osiguravaju se i preko virtualnog inkubatora i coworkinga.S.Butigan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://www.glas-slavonije.hr/