Iako je naš list pisao da će stambeno poslovna građevina koju gradi tvrtka „Bareno“ iz Opatije ukrajinskim kapitalom na Gomili pod projektnim nazivom „Pod kaštelom“ biti gotova još u ožujku, to se ipak nije dogodilo.

Moderno zdanje koje prati suvremena arhitektonska kretanja, ali se istodobno dobro uklapa u zatečeni ambijent koji u Starom gradu uglavnom potpisuje riječki arhitekt Igor Ernili, još nije završeno. A kada će to biti, ni sam vlasnik tvrtke „Bareno“ Marko Vukelić nije nam znao reći. Samo potvrđuje da su se na objektu radovi odužili, ali ne precizira razloge.

Radovi na objektu u završnoj su fazi, izjavio je za naš list svojedobno Marko Vukelić, naglašavajući da je još potrebno napraviti fasadu na građevini te sve stanove i poslovne prostore u zgradi u potpunosti urediti. Interijer stanova nije uređen, a ni fasada. Budući da je riječ o tzv. pametnoj zgradi, svi stanovi će biti opremljeni najnovijim tehnologijama i opremom.

Poslovni prostor te stan moći će se grijati, hladiti ili ventilirati preko pametnog telefona ili sličnog uređaja, a predviđeno je i da se za sve stanove postavi automatski sustav upravljanja spojen na mikrometeorološku stanicu koja će se nalaziti na krovu što će maksimalizirati energetsku učinkovitost građevine.

Naš sugovornik nije htio izlaziti u javnost s cijenom koja je postignuta za prodaju tog dijela zgrade. Samo mogu reći da je taj poslovni prostor kupila domaća tvrtka za potrebe ugostiteljske djelatnosti, rekao nam vlasnik tvrtke „Bareno“. Naglašavajući da tek kada zgrada bude gotova, krenut će se u oglašavanje stanova i poslovnih prostora.

Naša intencija je bila da kupac vidi što kupuje odnosno da vidi što mu se nudi za cijenu. Prodaja će biti po principu „ključ u ruke“. A budući da zgrada nije gotova, nismo htjeli žuriti s reklamiranjem. Još ćemo vidjeti hoćemo li za taj posao angažirati agenciju ili će se nekretnine u objektu reklamirati putem jumbo plakata ili možda interneta, izjavio nam je Vukelić.

 

Izvor: limun.hr