Izuzetni rezultati koje je CBRE SEE postigao u regiji, a koji se ogledaju u najvećem tržišnom udjelu u svim poslovnim aktivnostima, kao i mogućnostima koje pruža slovensko tržište nekretnina, rezultirali su odlukom o otvaranju četvrtog lokalnog ureda u jugoistočnoj Europi. Iako je tvrtka već poslovala na slovenskom tržištu, na ovaj će način CBRE SEE pojačati pokrivenost svojim uslugama.

Boško Tomašević, generalni direktor CBRE SEE, povodom otvaranja novog ureda rekao je:

- Nastavak širenja jasan je pokazatelj napretka naše tvrtke, ali i razvoja tržišta nekretnina u regiji. Posebno me veseli što otvaranje ureda u Ljubljani dolazi manje od godinu dana nakon proširenja prisutnosti tvrtke u Hrvatskoj. Glavni fokus CBRE-a je pružiti kvalitetne usluge našim klijentima i podržati njihov poslovni rast, na različitim tržištima. Uz poznavanje lokalnog poslovnog okruženja, u kombinaciji s iskustvom i resursima globalne CBRE mreže, ovo proširenje pridonijet će značajnom rastu na slovenskom tržištu nekretnina, kao i domaćim i međunarodnim ulaganjima.

Ivana Maksimović, direktorica Sektora upravljanja nekretninama CBRE SEE, naglasila je:

- Na ovaj način ćemo ojačati suradnju s postojećim klijentima i iskoristiti značajne mogućnosti slovenskog tržišta za daljnji rast. Upravljanje nekretninama, kao i posredovanje u najmu maloprodajnog i poslovnog prostora, u početku će biti okosnica našeg poslovanja, no planiramo u bliskoj budućnosti integrirati i druge usluge. Posebno smo fokusirani na formiranje tima u Ljubljani koji će biti spreman podržati svaki korak naših klijenata. Stoga nam je iznimno drago što nam se pridružuju neki od najiskusnijih profesionalaca, koji imaju bogato iskustvo u upravljanju nekretninama, poslovanju, posredovanju nekretninama i marketingu.

Vodeća svjetska tvrtka za nekretnine, CBRE Group, Inc., osnovala je 2018. godine, CBRE SEE - regionalna tvrtka u potpunom vlasništvu, sa sjedištem u Beogradu, Srbija, za pružanje cijelog niza savjetodavnih usluga međunarodnim i domaćim klijentima u jugoistočnoj Europi. Ured pokriva ključna tržišta, uključujući Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bugarsku, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu i Albaniju. CBRE SEE je ubrzo postao vodeća tvrtka za nekretnine u regiji. Prije otvaranja ureda u Ljubljani, tvrtka CBRE SEE je krajem 2019. otvorila ured u Sofiji, Bugarska, te u travnju 2021. u Zagrebu, Hrvatska.

Izvor: Seebiz