S ulaskom Hrvatske u EU kao 28. članice očekuje se da će rezultirati smanjenjem financijskim rizicima i povećanjem gospodarske i političke stabilnosti, premda su gospodarski pokazatelji i dalje bez znakova oporavka i skorog izlaska iz recesije, navodi se u zadnjem Zagreb Research Forumu, zajedničkog biltena nekretninskih tvrtki CBRE, Colliers International, Jones LangLaSalle i Spiller Farmer. 

Posljednjih je mjeseci stopa registrirane zaposlenosti smanjena s 21,6 posto na kraju drugog tromjesječja na 19,6 posto što je prije svega posljedica sezonskog zapošljavanja u turizmu i poljoprivredi. Indeks potrošačkih cijena u svibnju je bio 3,3 posto što je u odnosu na 1,6 posto iz svibnja godinu ranije pokazatelj zadržavanja niske stope inflacije. A zadržavanje niske stope inflacije očekuje se i u nadolazećim mjesecima. 

Na tržištu uredskih nekretnina u Zagrebu dodano je novih 1.500 kvadrata a u slijedećim mjesecima to će tržište rasti za još nekoliko desetina tisuća kvadrata jer se očekuje završetak nekoliko projekata. Stručnjaci s tržišta nekretnina očekuju kako će u slijedećim mjesecima i kvartalima tržište rasti. 

 

Izvor: limun.hr