Devet projekata dobilo je bespovratnu potporu u ukupnom iznosu od 8,7 milijuna kuna za mjeru Potpora i unapređivanje poduzetničkih zona, u sklopu programa Poduzetnički impuls, izvijestio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Bespovratna sredstva dobile su opčine Poličnik (poduzetnička zona Murvica jug) i Nijemci (poslovna zona Nijemci), gradovi Labin (poduzetnička zona Vinež), Rab (radna zona Mišnjak), Zabok (gospodarska zona Zabok), Sinj (poduzetnička zona Kukuzovac), Sisak (južna industrijska zona), Nova Gradiška (PZ Industrijski park) te Karlovačka županija (poduzetnička zona Logorište).

Na natječaj, koji je trajao do 23. kolovoza, stiglo je 46 prijava, njih 33 su prošle administrativnu provjeru, 11 ih je ocijenjeno pozitivno, a devet ih je dobilo bespovratne potpore, dok dva projekta prolaze provjeru budžeta nakon čega će i njima biti dodijeljena bespovratna sredstva.

Za ta dva projekta osigurano je 1,3 milijuna kuna, jer je za potporu i unapređivanje poduzetničkih zona u sklopu Poduzetničkog impulsa osigurano ukupno deset milijuna kuna. Provedba projekata za koje su odobrene potpore omogućit će otvaranje gotovo 1.600 novih radnih mjesta do kraja 2015. godine, kazao je Maras.

Istaknuo je kako Vlada ne preferira ni jednu regiju niti jednu jedinicu lokalne samouprave, ne radi razliku gdje je tko na vlasti. Gleda se samo kvaliteta o čemu svjedoči i devet poduzetničkih zona koje su dobile bespovratne potpore, naglasio je Maras koji je danas potpisao ugovore s predstavnicima pet projekata.

 

Izvor: limun.hr