Matrix B, dio Matrix Office Parka, nudi cca 10.500 četvornih metara zakupljivog prostora i 213 parkirnih mjesta. U potpunosti je okupiran raznolikom i međunarodno poznatom mješavinom stanara iz različitih industrija. Štoviše, zgrada, koja je dovršena 2020., ponosno se može pohvaliti LEED Platinum certifikatom.

Akvizicija Matrixa B od strane ALFI RE-a odražava sve veću privlačnost Zagreba kao atraktivne investicijske destinacije. Živahni glavni grad Hrvatske posljednjih je godina svjedočio značajnoj transformaciji u svom sektoru nekretnina. Obilježen ograničenim modernim zalihama i povijesno niskim stopama slobodnih radnih mjesta, Zagreb se pokazao unosnom investicijskom prilikom za regionalne ulagače.

Osnovan 2020., ALFI RE predstavlja strateški stup unutar veće ALFI grupe, konglomerata alternativnih investicijskih fondova, usredotočenih na širok raspon strategija, od problematičnog duga, privatnog kapitala i privatnog duga, do nekretnina i obnovljivih izvora energije.

Primarni fokus fonda ALFI RE leži u stjecanju vrhunske imovine komercijalnih nekretnina, strateški ciljajući na sektore kao što su maloprodajni parkovi i uredske zgrade zbog njihovog potencijala za stvaranje prihoda, stabilnosti i otpornosti na tržišne fluktuacije. Obilježje investicijskog pristupa fonda njegova je predanost osiguravanju dugoročnih ugovora o zakupu s visokokvalitetnim zakupcima koji imaju uspostavljeno poslovanje i evidenciju ispunjavanja svojih obveza zakupa. Ulaganjem u takve nekretnine smanjuje se rizik vezan uz fluktuaciju stanara i neplaćanje najamnine.

ALFI RE je predan prepoznavanju velikih prilika na tržištima u razvoju i stvaranju vrijednosti za svoje investitore. Zgrada Matrix B, sa svojom vrhunskom lokacijom, LEED Platinum certifikatom i raznolikom kombinacijom stanara, predstavlja vrhunsku imovinu koja je savršeno usklađena sa strateškom vizijom ALFI RE-a.

 

Izvor: Property-forum.eu