Iako je većina ulagača u hrvatski turizam malo povukla kočnice zbog pandemije covida-19 i neizvjesnosti u razvoju situacije oko ove globalne zdravstvene i ekonomske krize, izvire novo luksuzno turističko mjesto s hotelom vrijednim oko 80 milijuna eura gore i Savudrija. Hotel Kempinski i obližnje igralište za golf.

Riječ je o novom odmaralištu Petram čija je gradnja započela sredinom listopada. U projekt formalno ulaže tvrtka Čista voda projekt iz Savudrije, a suinvestitor je Aleksandar Group na čelu s Vojislavom Gajićem, koji je za Jutarnji list rekao da će odmaralište biti spremno za sezonu 2022. godine. Ova kompanija poznata je po stambeno-poslovnim objektima kao što su Kapija Vračara u Beogradu, Taurunum u Zemunu, Aleksandar Bulevar Centar u Novom Sadu, kao i K kvart i The One u Beogradu.

- Riječ je o investiciji od oko 80 milijuna eura, a svu dokumentaciju uspjeli smo riješiti s građevinskim dozvolama u samo 10 mjeseci, i to bez ikakvih problema. Potpuno smo promijenili projekt koji je tamo trebao biti realiziran. Bez obzira na cjelokupnu situaciju oko pandemije covida-19, nemamo nikakvih problema s našim investicijama, uključujući i ovu u Savudriji.

Prema ovom projektu, na cijelom zemljištu bit će izgrađen apart-hotel sa 179 smještajnih jedinica, 55 luksuznih vila, kao i tri stambene zgrade s 18 apartmana. I to sve visoke kategorije s četiri i pet zvjezdica. Ukupno će odmaralište imati nešto manje od tisuću kreveta. S druge strane, vile će imati 250 do 500 četvornih metara, a većina će imati bazene.

Duljina beskonačnog bazena na krovu hotela Marina bay u Singapuru iznosi 150 metara, a ovog u Istri 105 metara.

A sve će nadgledati studio Zagreb Lad 1 kao i Maja Bručić kao glavna arhitektica, ujedno i voditeljica projekta.

- Ovo je jedinstveni projekt i prvi takve vrste u Hrvatskoj. Cilj je bio postići koncept koji je poznat među nekim "vrhunskim" brandovima, na primjer Four Seasons, Six Senses, Aman itd. Lokacija projekta je Savudrija, najzapadnija točka Hrvatske, prednost blizine zapadne Europe, blizina golf igrališta i svih gastronomskih mjesta koja Istra kao regija pruža, a zbog ovih vrlo solidnih polazišta odlučili smo stvoriti ekskluzivno odmaralište.

U odmaralištu se prodaju sve nekretnine, tako da svaki vlasnik, bio to apartman, apartman ili vila, ima priliku odlučiti hoće li cijelo vrijeme uživati ​​u svom prebivalištu ili će to doživjeti kao investiciju i koristiti je samo dijelom godine i drugi dio da se upravi hotela da njihova imovina na upravljanje - rekao je arhitekt Bručić.

Objašnjava da su u toj ekskluzivnosti nastojali stvoriti jedinstvenost.

- Na krovu apart-hotela nalazi se najduži beskonačni bazen na krovu bilo koje zgrade u Europi ili drugi po dužini na svijetu odmah iza beskonačnog bazena na vrhu hotela Marina Bay u Singapuru. Duljina beskonačnog bazena na krovu hotela Marina bay u Singapuru iznosi 150 metara, a duljina našeg beskonačnog bazena na krovnoj terasi hotela Petram resort and residences iznosi 105 metara. Zatim, na tom "dečku", osim ekskluzivnog bazena koji "sjedi" u dva odvojena dijela, pa pluta jednim dijelom i izvlači se kako bi dobio još jači osjećaj beskonačnosti, postoji vrhunski wellness s pogledom na more , teretana s pogledom na more i ekskluzivni restoran koji ima pogled na more u radijusu od 270 stupnjeva. Ne bih trebao napominjati da imamo ukupno 252 jedinice nekretnina i da svaka ima pogled na more, a same nekretnine imaju tri dizajna namještaja i interijera - luksuzni, eklektični i mediteranski, tako da svaki kupac može odabrati smjer koji mu se najviše sviđa , objašnjava Brucić.