Ako ste u dilemi je li pravo vrijeme za kupnju nekretnine - nemojte oklijevati! Upravo sada je pravi trenutak za kupnju željene nekretnine. Gotovo na dnevnoj bazi vode se polemike hoće li cijene rasti s ulaskom Hrvatske u EU ili neće, a pitanja kada kupiti nekretninu postaju svakodnevna. Uzimajući u obzir trend rasta i pada cijena, nekretnine su upravo sada najpovoljnije na tržištu.

Gledajući u natrag nekoliko godina, sadašnje cijene stanova su se izjednačile s onima od prije pet godina kad se kupnja nekretnina smatrala dobrom investicijom. Povlačeći paralelu između cijene stana unazad dvije godine cijene gotovo da su se i prepolovile ili su se smanjile barem za trećinu. Dok je srednja cijena stana po kvadratu nekada iznosila između 1000 do 1200 eura, sada se na tržištu već mogu pronaći stanovi po cijeni od 700 eura.

Cijene kuća na tržištu nisu toliko oscilirale, iako se njihova tržišna cijena uvijek smatrala podcijenjenom u odnosu na cijene stanova. Dok se kvadratni metar stana kretao oko tisuću eura za metar kvadratni, kvadratni metar prosječne kuće iznosio bi oko 400 - 500 eura do maksimalno 700 eura, izuzev novogradnji koje bi postizale maksimalnu cijenu do 1000 eura. Sada kupac može kupiti već primjerenu kuću na području Varaždina ili okolice po cijeni od 80.000 eura na dalje. Nešto su se smanjile i cijene zemljišta na gradskom području, no još uvijek kotiraju dosta visoko jer je potražnja velika, a ponuda mala.

Dosta visoke i nepromjenjive još uvijek su ostale cijene poslovnih prostora u samom gradskom središtu i novogradnje, dok se povoljnije mogu naći poslovni prostori na rubnim dijelovima grada ili u starijim građevinama u pojedinim kvartovima. Hoće li cijene rasti ili ne, interesantno je pitanje. Sasvim sigurno hoće, ali ne još neko vrijeme. Upravo zato je pravo vrijeme za kupnju i odabir jedne od nekretnina u danas uistinu bogatoj ponudi koja čeka baš na vas.

 

Izvor: oglas.hr