Ponekad je teško biti produktivan, motiviran ili jednostavno spreman za početak radnog dana. Ali tvoji najveći prijatelji, kao što je vaša jutarnja kava s djevojkama u uredu, brza provjera vaših društvenih medijskih računa, neka glazba na vašem računalu ili lijepa poruka na telefonu čine puno.

 

09:30 sada je vrijeme za posao i zašto se ne bi osjećali dobro dok radite? Gledate van prozora na prekrasan pogled i zahvalni ste što imate priliku biti ovdje. Povijesne građevine, priroda i moderna arhitektura pomiješana zajedno s lijepim, početkom proljetnog sunca. Budite pozitivni, pokažite svoje najbolje i uzmite ove savjete da bi bili sretni na poslu.

1. Postavite dnevne ciljeve, organizirajte svoj posao

 

Uzmite cjelokupni pregled vašeg svakodnevnog posla, i pokušajte se reorganizirati kako bi bili najučinkovitiji. Pokušajte s izmjenom neumoljivih zadataka i s onima koji vam se sviđaju. Planirajte svaki od vaših radnih dana uzimajući u obzir ono što točno želite postići tijekom svakog dana. Postizanjem svojih  dnevnih ciljeva osjećat ćete se zadovoljno. To će imati pozitivan utjecaj ne samo na večer, već  i na dobar sljedeći radni dan.

 

 

2. Recite ne multitaskingu

 

Unatoč mitu da je multitasking vrlo učinkovit on to zapravo i nije. Profesor Clifford Nas na Sveučilištu Stanford tvrdi: multitasking oduzima više vremena nego što ga daje. Tijekom multitaskinga teže je  biti koncentriran i kreativan.

Umjesto da se bavite s nekoliko zadataka odjednom, bolje je koncentrirati se na jednom i završiti ga na najbolji mogući način. Postavite svoje prioritete i radite stvari jedan po jedan.

3. Započnite prijateljski odnos sa svojim šefom

 

Odnos sa vašim šefom je jedan od ključeva za sreću na poslu. Budite sigurni da razumijete očekivanja svog šefa  i pitajte ga za redovite povratne informacije. Pronađite svoje osobne granice i neka vaš šef zna što vas čini bitnim.

 

 

4. Imajte kreativne projekte

 

Ako vaš posao postaje previše dosadan ili monoton, ili naprotiv, ako stalno zahtijeva snažnu koncentraciju, uzmite kreativan osobni projekt. To je nešto na što se možete usredotočiti za vrijeme pauze i to će odvlači vašu pažnju od napornog rada.

5. Nađite vremena za opuštanje i istezanje

 

Uzmite brze pauze tijekom dana da napravite neke jednostavne vježbe, istezanje i šetanje, slušajte svoje omiljene pjesme,  uz dnevne vijesti ili pogledate motivirajuće ili smiješne video snimke.

 

6. Budite otvoreni za svoje kolege

 

Razvijte dobar odnos sa svojim kolegama. Razmjena ideja i iskustava može poboljšati vaše znanje i vještine, kao i dodati smisao vašem radu.Dobra uspostavljena mreža je uvijek vrijedna imovina. Vrijeme provodeno sa zanimljivim, pozitivnim i sposobnim ljudima sa kojima radite, će potaknuti vašu motivaciju, poboljšati vas i vaše raspoloženje

7. Usredotočite se na izvrsnost ne na uspjeh

 

Kad se usredotočite na uspjeh možete lako pasti u zamku uspoređivanja sebe s drugima. Osjećaj zavisti, igranje uredske politike, ili natjecanje protiv svojih kolega, umjesto suradnje nije najbolji način da se osjećate sretno. Ako se usredotočite na izvrsnost vi mjerite svoje osobne ciljeve i potencijal. Jednostavno se usredotočite na dobivanje najboljeg iz svakog dana i to će učiniti da vaš rad dobije više značaja i koristi.

 

+1. Konačno, možda najvažnije ... smiješite se!

 

Osmijeh ima posebne ovlasti, osmijeh je zarazan, pomoću osmijeha se osjećate privlačnije!

Ako se smiješite i dobro ste raspoloženi, onda će se to širiti i na sve vaše kolege. Dakle, nemojte zaboraviti na osmijeh! 

 

Provedite lijep radni dan, te pokušajte dobiti najviše zadovoljstva iz svog svakodnevnog rada!