5. Ping financijski centar u Shenzhenu, Kina

Financijski centar Ping An nalazi se u Shenzhenu u Kini. Visoka je 599 metara, što je čini jednom od najviših zgrada na svijetu.

Financijski centar Ping An poznat je po naprednom inženjerskom i arhitektonskom dizajnu. Ima jedinstvenu dvoslojnu fasadu koja pomaže u smanjenju potrošnje energije i ima vrlo učinkovit tlocrt koji maksimalno iskorištava prostor. Zgrada također ima brojne pogodnosti, uključujući vidikovac, trgovački centar i konferencijski centar.

 

image

 

4. Makkah Royal Clock Tower u Meki, Saudijska Arabija

Kraljevska kula sa satom je zgrada koja se nalazi u Meki, Saudijska Arabija. Visoka je 601 metar, što je čini jednom od najviših zgrada na svijetu. Zgrada je dom luksuznog hotela, stanova i ureda, a poznata je po svojoj impresivnoj veličini i prepoznatljivom dizajnu.

Također je dom najvećeg brojčanika sata na svijetu, koji je vidljiv miljama daleko. Kula sa satom u Meki je moderno arhitektonsko čudo koje privlači posjetitelje iz cijelog svijeta.

 

image

 

3. Shanghai Tower u Šangaju, Kina

Ova zgrada visoka je 632 metra i u njoj se nalaze uredi, hoteli i zvjezdarnice. Njegov jedinstveni dizajn ima dvoslojnu fasadu koja pomaže smanjiti potrošnju energije. Šangajski toranj također je poznat po svom položaju. Nalazi se u srcu šangajske financijske četvrti, što ga čini popularnim odredištem za tvrtke i profesionalce.

 

image

 

2. Merdeka 118, Kuala Lumpur, Malezija

Merdeka 118 nedavno je izgrađen neboder u Kuala Lumpuru, Malezija. To je druga najviša zgrada na svijetu, koja stoji na visini od 644 metra.

Merdeka 118 je zgrada mješovite namjene, s uredima, stanovima i hotelom. Također ima vidikovac s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad. Dizajn zgrade inspiriran je tradicionalnim malajskim zanatom batika, a imat će jedinstven i upečatljiv izgled.

 

image

 

1. Burj Khalifa u Dubaiju, Ujedinjeni Arapski Emirati

Naravno, vjerojatno već znate da je Burj Khalifa u Dubaiju trenutno najviša na svijetu, visoka nevjerojatnih 828 metara. U njoj se nalaze luksuzni stanovi, uredi i hotel, a krasi ga prekrasan dizajn inspiriran pustinjskim cvijetom.

Dakle, eto ga – 10 najviših zgrada na svijetu! Bilo da ste ljubitelj moderne arhitekture ili jednostavno volite ideju da budete visoko, ove zgrade svakako vrijedi pogledati.

 

image

 

Izvor: Jutarnji.hr