Dok trend "tihog odustajanja" možda jenjava i broj mandata za povratak na posao raste, istraživanje pokazuje da se stavovi prema radnom mjestu i ravnoteži između poslovnog i privatnog života i dalje mijenjaju, pri čemu većina zaposlenika stavlja veći naglasak na mentalne i tjelesno zdravlje i cjelokupno blagostanje. Dobrobit zaposlenika postala je ključni alat za osnaživanje produktivnosti zaposlenika i zadržavanje zaposlenika, što će tvrtke morati uzeti u obzir kako bi ostale konkurentne.

Izvješće također istražuje najutjecajnije načine na koje zaposlenici smatraju da bi njihovi poslodavci trebali podupirati njihovu opću dobrobit. 43% sudionika reklo je da je prednost s najvećim utjecajem na dobrobit zaposlenika fleksibilno radno vrijeme. Ostale spomenute prednosti uključuju fleksibilnost u vezi s mjestom rada (21%), besplatne zdrave obroke (24%), više dana odmora (33%), poboljšano zdravstveno osiguranje (16%) i fizičke pogodnosti kao što su teretane.

Na pitanje o negativnim učincima radnih mjesta na kojima dobrobit nije na prvom mjestu, 25% je reklo da takva okruženja negativno utječu na njihovu želju da ostanu u tvrtki – polovica ispitanika (50%) rekla je da vjeruje da će motivacija radnika biti najviše pogođena, a zatim produktivnost (48%) i kreativnost (28%).

Istraživanje je imalo za cilj istaknuti trenutni osjećaj globalne radne snage prema wellness ponudi poslodavaca, važnost poslodavca usmjerenog na wellness kao varijablu pri odabiru novog posla ili odlučivanju ostati na trenutnom radnom mjestu, kao i opipljive načine na koje poslodavci mogao podržati dobrobit zaposlenika.

„Budući da velike i male tvrtke postupno zahtijevaju povratak svojih zaposlenika u ured, sada je vrijeme da poslodavci preispitaju budućnost rada koja uključuje fleksibilne radne opcije s obzirom na radno vrijeme i lokaciju, te stavlja veći naglasak na pogodnosti koje povećavaju dobrobit zaposlenika “, rekao je Dan Zakai, Mindspace CEO i Co-Founder. „Ovo najnovije istraživanje sugerira da zaposlenici imaju holistički pristup svom radnom mjestu – sa sve većim očekivanjima za hibridne modele rada, pogodnosti koje podržavaju ravnotežu između poslovnog i privatnog života ili poboljšanu pokrivenost zdravstvenom skrbi. Tvrtke koje vjeruju u povratak u ured i žele zadržati svoje vrhunske talente trebale bi razmišljati unaprijed i moraju prepoznati da ugrađeni wellness sadržaji nisu luksuz, već strateška potreba za promicanje dobrobiti, poticanje zadržavanja i poticanje organizacijskog uspjeha. ”

Mindspace je proveo istraživanje na temelju intervjua s 2000 uredskih radnika diljem SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Nizozemske, Poljske, Rumunjske i Izraela.

 

Izvor: Property-forum.eu