img

 

U (predzadnjem) broju Lidera 555 predstavljamo i publikaciju 1000 najvećih hrvatskih tvrtki prema ukupnom prihodu u 2015. godini. U publikaciji, između ostalog, možete pročitati i odgovore na anketu koju smo proveli među čelnicima najvećih kompanija. Vodeće ljude kompanija smo upitali: Kakvi su poslovni planovi  najvećih kompanija o novim ulaganjima? U što planiraju investirati ove i sljedećih godina? Gdje i kako nalaze sredstva za investicije? S kojim se izazovima susreću investitori?

 

Evo što je odgovorio predsjednik Uprave Unilinea Boris Žgomba.

- U Unilineu smo uvijek težili rastu i razvoju, a to nije moguće bez kontinuiranog ulaganja. Upravo su ulaganja, uz praćenje tržišta, razlog da promet i poslovanje kontinuirano raste, uz naravno pozitivan financijski rezultat. Uzimajući u obzir različite čimbenike, procijenili smo da je idealan trenutak za nova ulaganja te ove godine započinjemo veliki investicijski ciklus. Svake godine nakon analize prethodne te uzimajući u obzir plan poslovanja, stanje na tržištu i u sektoru, redefiniramo postojeće i postavljamo nove ciljeve i projekte. Uz uvijek prisutna ulaganja u otvaranje novih kanala prodaje te ljudske potencijale koje smatramo ključem uspjeha, veća ulaganja planiramo u nove tehnologije i poslovna rješenja te za akviziciju i investiranje u sadržaje iz turističke infrastrukture (smještajni kapaciteti i sl.). Kao najvažniju novu i za nas veoma važnu investiciju, istaknuli bismo gradnju nove poslovne zgrade u Puli, gdje bismo smjestili sjedište kompanije te neke komercijalne sadržaje.

Zahvaljujući stručnom kadru, kvalitetnoj i raznovrsnoj ponudi te dugoročnim partnerskim odnosima Uniline ove godine obilježava 20 godina uspješnog poslovanja. Upravo je to razlog, koji s ponosom ističemo, da smo dosadašnje investicije samostalno financirali. I u budućnosti nastavljamo istim trendom te su za planirane investicije već pripremljena znatna financijska sredstva iz vlastitih izvora, financijskih i poslovnih partnera.

Svaki projekt priča je za sebe, ali su izazovi svakako veći kod projekata koji zahtijevaju suradnju i usluge javnih institucija te je tu potrebna veća sinergija privatnog i javnog sektora kako bi se smanjio broj procedura te povećala fleksibilnost i dostupnost kako informacija, tako i osoblja.

 

 

 

 

 

 

 

http://liderpress.hr/