1. Možete li nam reći nešto više o vašoj tvrtki? Koji je Vaš moto, što Vas pokreće kao tim?

Moj balkon je tvrtka koja se bavi ozelenjavanjem interijera i projektiranjem i uređenjem balkona i terasa. Naši projekti predstavljaju sinergiju urbanog i zelenog te potiču i stvaraju zeleno okruženje prilagođeno vertikalnom načinu života u gradu. Ono što nas pokreće je zadovoljstvo koje zeleno okruženje stvara u svakodnevnom radu i životu pojedinca. Zadovoljstvo klijenata, a i naše osobno najveći su nam pokretač. Stvarati prostor ugodnijim mjestom za boravak unoseći u njega dio prirode izazov je koji rado prihvaćamo, a raditi posao koji volite najbolji je način da na kraju dana imate razloga za osmijeh.

2. Biljke čine ured sretnijim mjestom za rad. Slažete li se s tom tvrdnjom? Sve više tvrtki radi na optimizaciji poslovnih prostora. Treba li svaki ured imati svoj zeleni kutak?

Ozelenjeni uredski prostori rastući su trend i sve je više tvrtki koje se odlučuje ispuniti interijere biljem s ciljem poboljšanja poslovanja i boravka u samom prostoru. Ono što možemo potvrditi iz prve ruke je da se ljudi u ozelenjenim poslovnim prostorima osjećaju ugodnije. Ulaskom u takav interijer u kojem vlada posebna energija i sami se osjećate bolje, a i ugodniji je oku. Sve je više open space uredskih prostora u kojima zelenilo igra važnu ulogu jer stvara prirodnu i oku vrlo ugodnu barijeru.

3. Iz vašeg iskustva, kako napraviti ured "zelenijim" uredom?

Već i jedna biljka na radnom stolu dobar je početak, no planirate li ozeleniti cijeli ured taj je posao ipak bolje prepustiti stručnjacima. Mnogi su faktori na koje je potrebno pripaziti od orijentacije prostora do mikroklime u interijeru, preko odabira odgovarajućih posuda i biljaka. Pritom ne smijemo zaboraviti da je biljka živo biće kojemu je potrebno održavanje, a to zahtjeva znanje i iskustvo. Upravo zato tvrtka Moj balkon uz ozelenjavanje interijera nudi i uslugu održavanja, a dosadašnja iskustva su nam pokazala kako upravo takav način suradnje je dobitna kombinacija koja garantira uspjeh.

Electrolux d.o.o Hrvatska_Foto Fulir studio

4. Dokazano je da biljke smanjuju razinu patogena u zraku i da održavaju optimalnu količinu vlage u zraku? Koje biljke Vi preporučujete za poslovne prostore?

Dosta je faktora koji utječu na odabir bilja koje ćemo predložiti za određeni interijer, a kao i sve oko nas i bilje podliježe trendovima. I klijenti znaju imate svoje želje i uvjete pa je usklađivanje želja i mogućnosti jedan od izazova u našem poslu. Biljka s kojom nećete pogriješiti u niti jednom uredskom prostoru je Spatifilum koji upija zračenje što ju čini jednom od najčešćih biljaka na uredskim stolovima.

Q Experience_foto Fulir studio

5. Možete li nam reći nešto više o projektima na kojima ste imali priliku raditi?

Tvrtka Moj balkon ozelenila je mnoge uredske prostore, suradnju s tvrtkom Electrolux Hrvatska posebno bi istaknuli jer je započela još u row bau fazi interijera. Prelaskom u open space urede imperativ je bio što više zelenila kako bi svojim zaposlenicima omogućili ugodan boravak u radnom prostoru. Ova ugodna suradnja traje i danas, a baš smo nedavno završili i projekt mini makeovera lounge dijela za zaposlenike.

Izdvojili bi i suradnju s tvrtkom Q Expirience, mladom tvrtkom za koju je specifičan veliki broj zaposlenika u open space prostorima gdje smo ozelenjavanjem interijera utjecali na smanjenje buke,

a radili smo i na projektu uređenja vanjskog prostora za slobodno vrijeme zaposlenika. Ostvarili smo lijepu suradnju i s grupacijom Zagreb City Hotels, ozelenili smo terasu hotela Canopy by Hilton, a u suradnji s dizajnericom Kristinom Bradač zelenilom utoplili recepciju te restoran hotela Hilton Garden Inn te izradili projekt terase hotela. Spomenuli bi i suradnju s Brigadom na najizazovnijem projektu koji je uz ozelenjavanje jednog odvjetničkog ureda uključivao i dizajn i izradu posuda za bilje.

Hilton Grden Inn_ Foto Danijel Pavelić